Blogger Layouts

Saturday, August 20, 2011

kita hidup didunia xsama.....

hakikat hidup manusia memg xsama.. adakalanya penuh dgn gmbira,, adakala hidup dgn derita.. hmmm.. hidup hidup....

biasalah,,, semua org lau boleh nk hidupnya gembira selamanya... tapi berbaloi ker bila bahagia anda itu membuat orang lain derita.... yuni xsuka org macam ni.. SELLFISH..!!!!! tapi gtu lah sedikit sebanyak hidup yuni... huhuhu... jadi baik pon susah,, jadi jahat apatah lagi... huhuhu... cobaan btol hidup sebagai hamba Allah ni yer.... namun kemanisannya pasti ada jika kita sentiasa berada di sisi yang maha ESA......

apa2 pun,, kita sebagai manusia biasa ni janganlah terlalu pentingkan diri sendri sehingga membuat orang lain derita.. yuni nasihatkan semoga sahabat2 diluar sana buka minda seluas2nya sebelum membuat keputusan dalam sesuatu perkara.. jangan pikir diri sendiri sahaja,, pikirlah juga hati dan perasaan orang lain.. kita hidup kat dunia ni untuk orang sekeliling jugak. lau kita deritakan seseorang tu,, nescaya kita juga akan merasa apa yang orang tu rasa... jika tak harini,, mngkin esok,, lusa,, minggu depan,, tahun depan,, dan mungkin juga di akhirat kelak...

kita merancang,, Allah menentukan segala2nya....


JOM MANAFAATKAN SEPULUH MALAM TERAKHIR DI BULAN RAMADHAN YANG MULIA NI.... JANGAN TANGGUH2,, KERNA,, MUNGKIN RAMADHAN KALI NI ADALAH RAMADHAN YANG TERAKHIR BUAT KITA SEMUA.... 

Sunday, August 7, 2011

autumn in my heart,,,,

rase nk tengok citer ni balik....


and then nk tgok citer ni jugak...

boys before flowers...



pastu nk tgok citer all about eve... sbb dari tengok citer ni lah,, yunie minat tengok citer korea.. huhuhu



(^_^)  korean korean korean (^_^)

cintaku pada almond london...

hari ni sehari suntuk yunie tak online.. malam ni baru blh online lama2.. mana taknya, dari pagi sampai ke petang kerja duk dapur jer....

hari ni dah start buat biskut dah... (^_^)



nak tahu biskut apa..? 


my feberet biskut lah... almond lundun... nyum nyum... 








haduiih,,, tergugat tau buat biskut almond london ni,,, asyik nak terjilat jer coklat yang melekat kat tangan... huhuhu... nasib baik memori otak ni aktif lagi... ingat "puasa,,puasa"..








pas tu mase goreng kacang badam tu,, ase nk try jer kerangupan kacang tu.. hehe... takut tak masak... 


buat punyer buat,, maka siap lah sebekas tupperware biskut almond lundun petang tadi... 







lau nk dikira,, tak cukup lagi tuh wat yunie sekeluarga besau ni... 
yerlah,, askar2 wataniah ramai yang balik berjuang menggegarkan rumah yang dah nk masuk 30an ni... hehehe


sambil berjuang, sambil makan biskut... dah adat rayer.... 


so,, terpaksa buat banyak banyak banyak lagi.... (^_^)


apa2 pun,, yunie enjoy dengan biskut2 yunie.. (^_^)


bukak puasa tadi,, sudah telan kurma terus lahap biskut almond lundun... hehehe~


hmmm,, sedap sedap....!  tang cokelatnyer yg sedap... 


rayer nnt confirm sorokkn sebekas tupperware besar biskut almond lundun... tulis kat ats tupperware,, DILARANG MAKAN..  hahaha






ok,, selamat malam semua.. selamat bersahur... 
jangan lupa niat puasa esok.... (^_^)

niat puasa



Friday, August 5, 2011

biskut oo biskut....

raya tahun ni korang nak buat biskut raya apa? atau buat biskut tunjuk jer??
dalam banyak2 biskut,, biskut tunjuklah yang paling senang dibuat.. tunjuk jer,, terus siap.. hehe

raya tahun ni yunie nak buat biskut raya lah... tambahan dah ada yang bagi modal.. biasalah,, hidup menganggur ni,, duit takder,, so adalah tangan yang memberi menghulur bantuan suruh buat biskut raya.. tapi modalnya, masuk perut kita gak... balik modalnya kenyang dalam perut.. hehe

bgitulah kisah hidup ayunie yang hidup menganggur... memang nak cari kerja,, tapi dah dapat tawaran sarjana tuu,, terfikirlah pulak nk sambung sarjana.. so,, tak ada sempatnya nak cari kerja sebab bulan 9 ni dah daftar masuk belajar balik.. huhu... so,, diteruskan hidup menganggur... dalam kesempatan ni, my sis pon carilah peluang ambil yunie sebagai pekerjanya buat biskut raya.. hehe.. takperlah,, sekadar isi masa lapang..

ni pon yunie baru balik dari beli bahan2 nak biskut raya... dah terpikir dah nak buat biskut apa... jeng3..!! biarlah rahsia dulu erk..

ketupat dihidang diwaktu hujan,
makan bersama pak mamat kaya,
puasa tak sampai sekerat bulan,
dah  meriah nak biskut raya.

 kikikiki...

SELAMAT BERPUASA SEMUA... semoga puasa tahun ni lagi diberkati berbanding puasa2 sebelumnya.. aminn.. selamat beramal... (^_^)

RINDU BLOG

assalamualaikum... selamat pagii...

huh,, lamo bbnor tak rest bersama blog ni.. kesnya area rumah ni takdek tenet.... huhu

dulu ada brokbeng,, tp dah dibuat harta kat abang terSAYANG lah plak.. hehe

so,, aritu dah disebabkan keboringan dah nk masuk tahap kucing nk tido, yunie pon belilah brokbeng lagi... tp skrg beli yg maxis punyer.. dulu celcom.. konon dek kata awe cina kdai tu yang maxis ni line dia laju tahap kereta ferrari,, so, yuni gunalah brokbeng maxis...

mak oiii,, minggu pertama guna,, best sgt2.. memg betollah kate apek cina tu,, lajuuuuu...  tak yah tunggu loading2...

tapi dah adat org niaga,, kononnya dalam mase sminggu blh pulangkan balik kalau tak puas hati...

heemm,, dah seminggu guna,,
dah..... sudah,, dia dah wat hal.. makin lame,, makin sopan santun brokbeng ferrari ni bergerak...
makin lame guna sampailah sekarang memang line dia cam garry lam citer spangebob tu.. (siput babi).. huhu
bijak tol kelentong org berniaga ni yer... huhuhu

tapi xperlah,, asalkan boleh bersama kawan2 kat dunia alam maya ni... I LIKE..!

apa-apa pun,, I MISS U all...! (^_^)

Monday, February 21, 2011

macam-macam di tanggal 21 februari......


hari ni macam-macam peristiwa terjadi... (^_^)
pagi nyer,, yunie turun mengundi sempena demam pilihan raya kampus tahun ni.... calon2nyer dah ditetapkan di fikiran..
sempena tahun akhir di kampus nih,, yunie perlu berbakti yang terbaik buat kampus nih...
calonnyer??? undi adalah RAHSIA... (^_^)

masuk tgh hari,, relex2 n makan tgh hari.. hehe

petangnyer plak pergi kelas ganti ETIKA KOMUNIKASI.... huhu

dan, hari ni jgk lah beffday imah fatimah tuuuh... ni ha,, siap ada yang nyanyi spesel wat dia.. hahahaha

dipersilakan,, BANI ZAIN (kononnyer kacukan mahir zain.. kuang kuang kuang) 
nyanyian beliau begitu enak didengar dalam kesengauan nyer...hahaha
klik play jika nak dengar yer...

video
(maaf,, line tak clear,, gelak jer lebiiih.. hahaha)

pas kelas,, g pasar malam kat hentian kajang lak.. erni yanti kiter ajak temankan... 
masa pergi ni lah,, yunie jumpa kawan baru,, comel giler... rase nk tonyoh2 jer kawan baru nih... hahaha
chuuumiiil,, tgok kawan baru yunie nih.. hehehe



chuuuumill kan...
ni lah tabung erni yanti kiter... hahahaha.. kaki dia DEMUUUK n cute... hehe

malamnyer plak,, ada party kat kolej aminuddin... fiqa, tiha, k.huda, k.lin, dan helma ada masak2 ckit...
best..!!! spagetti..... hmm,,, yummy.. 
terima kasih semua....!! 
sedap korang masak.. sampai yunie hirup kuah spagetti tuh... hehehe... 
ada satey, ada kek sempena birthday imah,, ada limau,, ada agar2... 
meriah tuul... !!
yang pasti,, hati bahagia,, perut pon bahagia... (^_^)
you all the best...!!



lakaran minda yang mantap mampu mengubah kecerdikan seseorang,
lakaran hati yang suci mampu mencipta jiwa yang ikhlas,
lakaran bicara yang indah mampu memaniskan senyuman,
lakaran akal yang sempurna mampu menjinakkan fikiran sebaris cinta Illahi...

sempurnakan dirimu ke JALAN ILLAHI.... 

Sunday, February 20, 2011

langkah kakiku......

assalamualaikum wbt,,,
salam bicara buat pengunjung blog ni.. (^_^)

hari ni yunie tak da nak cerita apa pun...

semalam ada gak pgi jalan2 ngan imah fatimah kiter kat jalan tar sambil2 nak hantar buku kat PNM(pustaka Negara Malaysia)... pagi nyer pegi jalan tar dulu,, takda cari apa2 pun.. juz jalan2 cuci mata..... lps zuhur baru g PNM... sakit kaki gak dibuatnyer.... sambil2 jalan tu,, ada gak lah bgambar ckit2.. hehehe...

teringat peristiwa pegi PNM aritu ngan wan ahsani dn fatihah marzuki... huh,, 2jam baru sampai kat sana.... mana tak nyer,, sesat.... kih kih.... yunie memg pernah g PNM tu,,tapi akak yunie yang tlong hantarkan... aritu 1st time naik KTM... huhu,, apa lagi,, xthu arah tuju lah.... tapi pegi aritu memg pnat giler lah... sampai2 kat sana,, ramai plak yang bertapa kat ctu... maybe hari cuti kot... penuh semua meja....

tengah2 study tuh,, lapar lah plak ase nyer,,, huhuhu,, maka bermainlah dalam fikiran yunie ni nak makan... biasa lah,, dah lah jalan yang dekat jadi jauh,, main plak ngan cuaca panas,, perut pon merengek lah...
so,, yunie ngan fatihah ni turun lah cari kdai...

haduuh,, makin sakit ati bila cafe PNM tak bukak plak.. haaaaaaaaaaaa....
untuk pnuhi pmintaan perut dn nk jauhkan diri dari pengsan,, kami pon berjalanlah cari kdai hinggalah sampai kat petronas... sedih ble pkirkan.. huwaaa,, apa jer ada kat petronas tuh... sbb xda kedai makan kat ctu.. hampeh tul... harap bandar jer besoor.. huhu

hmm,,, tapi semalam,, bukak lah cafe nyer... tapi dah berkeinginan nak makan.. juz g hantar buku jer...

baliknyer,, kat ktm KLcentral,, terjadilah jejak kasih antara yunie, imah ngan wan ahsani.. hehehe... wan ahsani baru balik dari loyat,, sbb nak g baiki kamera dia... tapi kdai2 kat loyat yang banyak itu,, tak da yang blh baiki kamera.. kesian wan,, penat dia...

bagi saper2 yang bace blog nih,, lau tahu tmpat baiki kamera,, sila inform kat cni.. kameranya jenama samsung..... a.s.a.p... (^_^)

TQ...

NAPER PERLU ADA BUDAYA NIH DALAM KALANGAN REMAJA KITA?? 
haduh,, yunie terpikir,, dah kawin lum lah 2orang nih.. siap main cium2 pipi lagi.. peluk2,, yang tu raba yang ni,, yang ni pegang yang tuh... huhu.. pasangan dah kawin macam ni ker?
lau betul dah kahwin,, alhamdulillah... tapi lau belum,, bawak2lah bertaubat...
JAUHI MAKSIAT!! INGAT ALLAH SWT..!!


INGAT..!!! HANYA UNTUK WANITA.... PONDAN & MAKNYAH PON TAK BOLEH..!!
WANITA SAHAJA.....

sekian, wassalam....